Skip to main content
Logo Music Stars

Music Stars

De Music Stars is het opleidingsorkest van het KSM. Het orkest bestaat uit muzikanten van jong tot oud. De meeste leerlingen die lid zijn komen na ongeveer anderhalf tot twee jaar muziekles bij het orkest spelen. Het is dan misschien nog niet zo eenvoudig, maar gelukkig zitten er ook een paar mensen bij uit het grote orkest die al wat langer spelen om de leerlingen te helpen. Er zijn ook leden uit het grote orkest die bij de Music Stars op een ander instrument spelen.

Mensen met een eigen instrument die wel ’s in groepsverband willen spelen zijn ook welkom bij de Music Stars.

Ria van Bijnen is de dirigente van het opleidingsorkest Music Stars. Ria is al jaren lid van het KSM en is ook dirigent van kinderkoor Sunshine, jongerenkoor Reaching Hand en het koor Nederpopenzo.

Ria van Bijnen

De Music Stars repeteren elke maandag van 18.45 uur tot 19.45 uur in De Nieuwe Doelen. Daar wordt elke week hard geoefend voor de optredens die dit orkest regelmatig heeft. Zoals met Sinterklaas, lichtjesavond, Zuiderzeemuseum of in een verzorgingstehuis. Het kan ook zijn dat ze zelf een concert organiseren. Zo hebben zij o.a. de volgende concerten gegeven: Stars in Concert, Stars 4 You, Music Stars like jazz (tijdens het jazzfestival), Music Stars like pop.

Misschien vind je het ook leuk om bij de Music Stars te komen spelen. De repetities op maandag zijn altijd heel gezellig, dus als je een keer wilt komen kijken, dan ben je van harte welkom.